EOSE

Grande Rue des Feuillants

69001 Lyon

FRANCE

www.eose.org

 

Contact :

ESSA-Sport Project

Mr Aurélien Favre

Executive Director

Email : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Instytut Sportu-PIB

Ul. Trylogii 2/16

01-982 Warszawa

www.insp.waw.pl
  

.

 

ESSA –Sport

Raport krajowy - Innowacyjny projekt dla sektora sportowego

 

The European Observatoire of Sport and Employment (EOSE) oraz Instytut Sportu – PIB, ma przyjemność poinformować o raporcie z międzynarodowego projektu zatwierdzonego przez Komisję Europejską w ramach programu Erasmus +.

Oddajemy do Państwa rąk angielską wersję raportu z projektu pt. „Europejski Sojusz na Rzecz Umiejętności w Sektorze Sportowym”, który wspólnie z państwami Unii Europejskiej realizowany był przez kolejne 3 lata.

Projekt miał na celu zaangażowanie całego sektora sportowego, zarówno na szczeblu krajowym jak i unijnym, aby stworzyć strategię dla zwiększania zatrudnienia i określenia wymaganych umiejętności dla pracowników sektora sportowego. Raport oferuje przedstawicielom sektora sportowego wyjątkową okazję do budowania wiedzyi na rzecz jakości i stwarza okazję do konsultacji w celu identyfikacji rzeczywistych trendów i wyzwań stojących przed sektorem. Stwarza szansę na podjęcie analizy rynku pracy i jego potrzeb w zakresie umiejętności zatrudnianych pracowników.

Dziękujemy wszystkim, którzy byli zaangażowani w ten projekt, tym, którzy wypełniali ankietę, analizowali, spotykali się na konsultacjach. W szczególności chcemy podziękować przewodniczącej Rady, Pani Jolanta Żyśko (Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji w Warszawie), oraz koordynatorowi projektu Panu Piotrowi Markowi (Instytut Sportu – PIB).

Strona projektu: www.essa-sport.eu

Logo

The ESSA-Sport project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.